Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Запишете се за безплатен профилактичен преглед за глаукома в Казанлък

ДКЦ - Поликлиника

Казанлък се включва в отбелязването на Световната седмица за борба с глаукомата, която тази година е от 11 до 16 март. Това е времето, в което специалисти-офталмолози от целия свят обединяват усилията си в борбата с това коварно заболяване, което води до необратима слепота. По последни данни, 87 525 души у нас са диагностицирани с глаукома, като Казанлък е един от районите, в който заболеваемостта е повишена.


В град Казанлък безплатните профилактични прегледи за глаукома ще се проведат в ДКЦ Поликлиника на 12 и 14 март от д-р Кирил Славейков. Те се извършват със съдействието на програмата „Право на зрение“ на Института за здравно образование.

Жените и хората на възраст над 60 г. попадат в рисковата група. В рисковата група са и всички на възраст над 40 г. с глаукомно-болни в рода. Затова се препоръчва всеки, навършил 40 г., поне веднъж годишно да измерва вътреочното си налягане. Повишеното вътреочно налягане може да е симптом за глаукома.

Направление от личен лекар не е необходимо. За преглед се записват само лица, които попадат в рискови групи, часовете се дават до изчерпване.

Записвания за прегледите – онлайн – на този линк: http://screening.healthedu.eu/index.php както и на единния номер на кампанията – 070010126 (на цената на градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи), всеки работен ден от 10 до 16 ч.

(За допълнителна информация за медии: Стела Орлова, тел. 0877339634)

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

www.jazzfestkz.eu


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 19.07.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: