Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Всички вечерни прояви от програмата на Чудомировите празници ще се проведат в Дома на културата заради новите финансови условия на НЧ „Искра”

Чудомирови празници 2019 - Добрина МатоваВсички вечерни прояви от програмата на Чудомирови празници – спектакли и концерти, които бяха предвидени да се случат на сцената на Народно читалище „Искра”, се преместват в залата на Дома на културата, а дневните - във Военния клуб. Това каза пред журналисти директорът на Литературно-художествен музей „Чудомир” Добрина Матова, един от организаторите на празниците, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Матова посочи, че причина за тази промяна са поставените нови финансови искания на читалище „Искра”, които Фондация „Чудомир” не може да удовлетвори.
В писмо от 11 март ръководството на читалището отговаря на искането на Фондацията да ползва салона за провеждане на празниците, че това е възможно, ако бъде изплатена сумата от 5 477 лв., тъй като съобразно субсидията на читалището за 2019 година, ставало ясно, че обслужващият персонал – портиери, поддръжка сцена и хигиенистки, няма да бъдат финансирани. От Фондацията се иска за осемте дни, в които се провеждат Чудомирови празници – от 25 март до 1 април, да заплати на читалището разходите за почистване, за заплащане на портиер и чистачки, за обслужване на сцената и осветление, за ползване на сценичната техника, както и разходите за електричество. В сумата от 5 477 лв. не са включени разходите за отопление през осемте дни, които през предходни години възлизат на около 5 000 лв.


„Чудомирови празници имат вече своята 26-годишна история. В организацията им абсолютно безвъзмездно се включват културните институти в Казанлък, както и частни лица”, каза Добрина Матова.

Предвид на това, че вече са закупени билети за една част от платените прояви в програмата на Чудомирови празници за 2019 година в читалище „Искра”, от Фондацията увериха, че те ще важат без заверка и промяна за залата на Дома на културата.

Славяна ГАЙДАРОВА

Чудомирови празници 2019


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

www.jazzfestkz.eu


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 12.07.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: