Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

2 казанлъшки деца заминават с пълна стипендия за Space Camp Turkey 2019

2 казанлъшки деца заминават с пълна стипендия за Space Camp Turkey 2019Георги Янев на 14 г. от ППМГ "Никола Обрешков" и Свилен Бъчваров на  13 г. от ППМГ "Никола Обрешков" са финалистите в конкурса на Община Казанлък и Център за творческо обучение, които получават за първи път пълни стипендии за участие в Space Camp Turkey 2019. Финансирането покрива разходите по 6-дневния престой на децата, храната, таксата за участие и пътуването в размер на 1250 долара.
2 казанлъшки деца заминават с пълна стипендия за Space Camp Turkey 2019

Всички останали участници в конкурса на Община Казанлък са класирани за Space Camp Turkey, както следва по азбучен ред:

Дария Станева

Елия   Тилева

Жаклин Иванова

Йоан   Иванов

Кристиян Христов

Мартин Иванов

Николета Стоянова

Те могат да участват след заплащане на съответната такса. Всички кандидати трябва да потвърдят участие на посочените контакти в рамките на две седмици. При липса на потвърждение пълните стипендии ще се присъдят на следващите в списъка по точки кандидати.

Конкурсът се проведе в рамките на новосформирано сътрудничество между Община Казанлък и Център за творческо обучение в областта на образованието, паралелно с националния конкурс на Центъра за творческо обучение, чиито резултати излязоха миналата седмица на фейсбук страницата му.

За участие в конкурса  кандидатстваха  ученици от община Казанлък на възраст между 9 и 15 години, които владеят добре английски език и които трябваше да подготвят авторско есе или видео есе на една от следните теми:

1.      Промени ли NASA света за 60 години?

2.      Екзопланетите - Нови светове

3.      Изненада! Аз съм извънземно!

Експертното жури оцени всички кандидатури от община Казанлък и взе единодушно решение двете пълни стипендии да получат финалистите. Критериите за оценяване на есе, по които работи журито бяха:

1. Теза/мнение/изложение, което съответства и е в пряка връзка с избраната тема.

2. Логически последователно и смислово свързано изложение.

3. Поставяне/разглеждане на проблем, свързан с избраната тема в актуален контекст.

4. Степен на самостоятелност при представянето и/или тълкуването на проблем.

5. Степен на демонстриране на научно познание по избраната тема/цитиране на източници/позоваване на научни теории/ползване на научна терминология.

6. Ниво на владеене и прилагане на лексикалната, граматичната, правописната и пунктуационната норма на езика, както и стилистична култура. За видео есе: Ниво на владеене и прилагане на лексикална и граматична норма на езика (правописна, пунктуационна и стилистична култура при надписи).

7. Умение за представяне, интерпретиране и анализиране на различни аспекти на представен проблем.

8. Демонстриране на познаване на родни и световни учени в областта и техният принос към науката (чрез цитирането им).

9. Изразяване на лична позиция, провокирана от поставената тема и проблем.

10. Цялостно впечатление на оценителя.

Повече за космическия лагер на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg. За въпроси пишете на spacecamp@cct.bg или се свържете с организаторите от Център за творческо обучение,  на телефон 0882 506 425.

Повече информация за космическия лагер:

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000г. в гр. Измир, Турция по модел на NASA като един от едва трите подобни центъра на планетата.

Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в Космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който вече 15 години работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey. Центърът провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисията на Център за творческо обучение е подобряване на образователната среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване на индивидуалния потенциал.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

www.jazzfestkz.eu


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 19.07.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: