Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложбата „Различната България“ на Асен Великов гостува и в Казанлък

В Културно-информационен център „Искра“ 4 бе открита изложбата „Различната България“ на фотографа Асен Великов.  Неговата фотоизложба е част от Празници в долината на тракийските царе,  която показва красотата и разнообразието на българския фолклор. Обиколила е 24 места, включително и Националния етнографски музей в София. Творбите на Великов са включени в изложбата „Древни традиции и обичаи от България” в Рим. В Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика” в клуба на фото репортерите са показани част от портретите му на фолклорна тематика.


Асен Великов открива своите модели от Различната България на специални пространства и в определени времена от годината. Това са националните и международни фестивали и събори, посветени на българския фолклор, игри, занаяти, на традиционните обреди и поминъци, на удивителните народни предания и легенди.

Сред гостите на изложбата бе и кметът на Казанлък Галина Стоянова.

"Красотата на българките и българите в народна носия е нещо, което мен ме плени преди 5 години и което не ме е спирало да обикалям България и да снимам тези снимки. Това е една малка част от цялата изложба, която е от 400 снимки и не съм успял да я покажа някъде до сега цялата." това сподели Асен Великов пред казанлъчани.

Асен Великов е роден в София през 1962 г. и по думите му първите му стъпки във фотографията са в ученическите му години, които преминават в гр. Левски. По-сериозно започва да снима като студент в ТУ ( бившия ВМЕИ "Ленин" ). Снима "дворцовия преврат", както той се изразява, през 1989-1991 г., и след него "закачва апарата за пирона". За цели 20 години!

галерия снимки: 24.08.2020 - Изложбата „Различната България“ на Асен Великов гостува и в Казанлък


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: