Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Отборът на Стара Загора – шампион в турнир по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”


За трета поредна година Казанлък бе домакин на турнира по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”.  В него взеха участие седем отбора от цялата страната, сред които от София, Варна, Плевен, Враца, Кърджали, Стара Загора и Факултет ПБЗН при Академията на МВР. Състезателите премериха сили и в четирите “Изкачване с щурмова стълба ”, 100-метрова пътека с препятствия, 4х100 метра с препятствия, бойно разгръщане от мотопомпа.

продължава>
 

Казанлък е домакин турнир по пожаро-приложен спорт за Купа “Севтополис”

Казанлък отново е домакин на третото издание на турнира по пожаро-приложен спорт за Купа “Севтополис”.  В него участват седем отбора от страната, сред които от София, Варна, Плевен, Враца, Кърджали, Стара Загора и Факултет ПБЗН при Академията на МВР. В първия ден от надпреварата се проведе дисциплина – “Изкачване с щурмова стълба на учебна кула” , а  състезателя Георги Георгиев от Стара Загора, с лекота подобри националния рекорд в тази дисциплина.

продължава>
   

Представиха прeмиерата „Змеят и принцесите“ в Казанлък


Премиера на спектакъла „Змеят и принцесите“ представиха актьорите от театър „Любомир Кабакчиев“ пред казанлъшки деца. В пиесата участваха Олена Шидерова, Мара Бонева и Димитър Гавраилов, а в пиесата бе заложена поука насочена към децата и техните родители.

продължава>
   

Казанлъчани с отличия в 13-тото издание в международно състезание по цигулка A.N.L.A.I.Трима казанлъчани бяха отличени в 13-тото издание на престижното международно състезание по цигулка Анлай. Оценявани от международно жури председателствано от маестро Томаш Томашевски, те удостоиха с първо място в категория Виола произведението на лютиера Пламен Едрев.

продължава>
   

Национален открит турнир по спортни танци за Купа България с проведе в Казанлък

Национален открит турнир за спортни танци се проведе, в спортна зала "Багира" в Казанлък. Домакин на събитието бе и Клуб по спортни танци "Роза", който е и основен организатор на турнира, заедно с Националната федерация по спортни танци и Община Казанлък. В турнира се включиха най-добрите танцови двойки на България в различни групи и класове.

продължава>
   

Община Мъглиж спечели нов Европейски образователен проект


Община Мъглиж  започва активна работа по Европейски проект за устойчивост на добрите практики, внедрени и използвани в образователната система на Община Мъглиж за превенция от ранно отпадане от системата на предучилищно и училищно образование на деца от уязвими групи.

продължава>
   

Учредяване на Национално сдружение на медицинските центрове от необластните градовеРайонна Поликлиника - Казанлък беше домакин на среща по повод учредяването на Национално сдружение на медицинските центрове в необластни градове в България. Срещата се състоя в новообособената конферентната зала на здравното заведение, а на нея присъстваха управители на медицински центрове от необластни градове от цялата страна.

продължава>
   

Навършиха се 40 години от влизането на “Розова долина“ в “А“ групаТочно преди 40 години на 13 юни в Казанлък се случва едно от най-големите събития за града на розите. На тази дата стадион „Севтополис“/тогава Цвятко Радойнов/ „пращи по шевовете“, а хора има дори по дърветата около стадиона.

продължава>
   

Двама казанлъшки творци откриха изложбата „Юбилейно“

Двамата творци Димитър Койчев и Антон Радулов откриха изложбата  „Юбилейно“ в Казанлък. В нея авторите, представят пред жители и гости на града на розите свои творби от последните няколко години. Освен майстори съответно на живописта и на скулптурата, са и близки приятели, които имат общ светоглед и разбирания за реалността и живота.

продължава>
   

Пето издание на Националния фолклорен конкурс "Димитър Гайдаров“

Пето издание на Националния фолклорен конкурс "Димитър Гайдаров“ се проведе в Казанлък. След двегодишно прекъсване, тазгодишнотоизданието отново посрещна над 1500 участници, сред които много певци, танцьори, инструменталисти и състави от цялата страна. Конкурсът е посветен на бележития фолклорист и диригент  Димитър Гайдаров. Той  е роден през 1906 г. Основател е на фолклорните ансамбли „ Арсенал“ и „Искра“ , които съществуват и до днес – единият към оръжейния завод в Казанлък, а другия към НЧ „ Искра“.  

продължава>
   

Павел баня „тръгна” „По стъпките на Царя и Царицата”

Среща на избирани пред годините Царици на розата и Царе на минералната вода с кмета на Павел баня Иса Бесоолу се проведе в рамките на Празника на розата и минералната вода. „По стъпките на Царя и Царицата” се провежда за първи път в града по инициатива на настоящия градоначалник.

продължава>
   

ДГ „Пчелица“ отбеляза 50-годишен юбилей

Малчуганите от ДГ „Пчелица“ заедно със своите учители отбелязоха 50-годишния юбилей на детското заведение с празничен концерт. С много песни и танци на сцената на Народно читалище „Искра - 1860“ децата зарадваха родители, роднини и приятели.

продължава>
   

Представиха луксозен албум с репродукции на Иван Милев

Луксозен албум с репродукции на известния български художник Иван Милев представиха в Художествена галерия – Казанлък.  Албумът е плод на съвместната работа на директоръна казанлъшката културна институция д-р Пламен Петров и екипът на Софийска градска художествена галерия.

продължава>
 

Страница 7 от 740

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: